Autorka

Vlastním jménem Kateřina, jindy přezdívána Katrin či zdrobnělinami. Dvacetiletá Slezanka pocházející z města, kde v minulém století slzy paní Olzy na dlouhá léta rozdělily historické centrum dění mezi dva státy. V necelých osmnácti letech jsem se kvůli studiu vysněného oboru věnovanému knihám a psaní vydala do daleké (a stověžaté, ovšem nádherné 🙂 ) Prahy, kde momentálně bojuji se všemi prevíty, které školní docházka může nabídnout – ať už jsou to známky, docházka nebo otravné profesorky s kupou seminárních prací (ale i tak vás mám ráda!).

Lidé kolem mě říkají, že jsem docela umíněná… ale mají v tom naprostou pravdu. Mám ráda svůj klid a pokud je na mě někdo nepříjemný, případně tlačí, proč bych nemohla být nepříjemná i já? Umím opětovat úsměv, zasmát se, udělat si z něčeho srandu, ale co je moc, to je moc. Jo, a taky jsem prý trochu suchar. Jen upozorňuji.

Už od raných dětských let jsem toužila být spisovatelkou, i kdyby mi tohle vysněné povolání mělo zůstat jako koníček. Psaní příběhů mě dodnes nepustilo a i když v mnohem menší míře, pořád jsem věrná svému řemeslu.

Pokud zrovna nepíšu některou ze svých „fantasmagorií“, jak tomu ráda říká má babička, trávím čas někde venku s přáteli, učím se (bohužel, maturita nepočká, a to jsem teprve v půli cesty…), tvořím nějakou tu ozdůbku na krk, vařím či peču dobroty, bloudím městem či po krajních oblastech Prahy s foťákem v tašce hledající svou oázu klidu… a taky chodím do práce. Poněvadž chudý student si taky musí nějak přivydělat, no ne?

V lednu 2017 mi byla diagnostikovaná celiakie, o které se ve článcích občas zmíním, případně je jí článek věnován. I když to není nejpříjemnější, je to pořád tak nějak součástí mě a myslím, že je škoda o této nemoci nemluvit, zvlášť v době, kdy se tyto potravinové alergie a nesnesitelnost určitého typu jídla rozšiřuje neskutečnou rychlostí.

Tento web používá cookies. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close